Foto: TT

Clinton fick rekordsumma i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Handelsbanken betalade 5,5 miljoner kronor för ett föredrag av Bill Clinton, skriver Dagens Industri. Informationen kommer från deklarationsuppgifter som makarna Clinton nyligen har offentliggjort. Den före detta amerikanske presidenten höll föredraget på Handelsbanken Capital Market i maj 2013.

Deklarationsuppgifterna visar att paret Clinton tjänade 1,2 miljarder kronor mellan 2007 och 2014, och att en stor del av deras inkomster kommer från att hålla föreläsningar och tal. Enligt Dagen Industri står föredrager för Handelsbanken listat som det största arvodet som både Bill och Hillary fått under åren. För talet ska förre presidenten ha fått 750.000 dollar, nästan fem miljoner svenska kronor.

– Det är ju helt klart att här har man betalat långt över marknadspris, säger Aktiespararnas vd Carl Rosén kritiskt till tidningen.

Bengt Carlsson, presskontakt på Handelsbanken, säger till DI att bankens policy är att inte kommentera ”kundförhållanden”, men menar att han inte känner till just det här talet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.