Ericsson köper företag i Kina

Uppdaterad
Publicerad

Ericsson vill befästa sin ställning på världens största telekommarknad och köper nu en del av det kinesiska bolaget Sunrise Technologys verksamhet för att öka kompetensen.

– Det här är ett tjänsteföretag som totalt har över 2.000 anställda och den delen som vi förvärvar har runt 1.000 och det är kompetens inom IT-tjänster främst riktade mot segmenten telekom, energi och transport, säger Karin Hallstan på Ericssons pressavdelning.

Hon säger att med den nya tusenhövdade kompetensen får Ericsson en dubbelt så stor marknadsandel inom affärsstöd och operationsstöd i Kina.

– Dessutom har de viktiga kunder, China Mobile och China Unicom, som också är viktiga kunder för oss.

Ingen av de ansvariga för affären på Ericsson har gått att nå under eftermiddagen. Men i ett pressmeddelande säger Magnus Mandersson, vice president och chef för affärsenheten Global Services, att det nya förvärvet är en del av företagets strategi för att bli världsledande inom ICT (Information and communications technology).

I förra veckan varslade Ericsson 2 200 anställda i Sverige. Men enligt Per Nordlander, koncernförhandlare för alla akademiker i Ericsson Sverige, finns det inte direkt någon koppling mellan neddragningarna i Sverige och dagens affär i Kina eftersom det handlar om olika affärssegment.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.