Foto: TT

Internet Explorer tas ur bruk

Uppdaterad
Publicerad

Internet Explorer fasas ut när Microsoft lanserar Windows 10. Programmets ersättare går än så länge under kodnamn.

Gamla hederliga webbprogramet Internet Explorer är på väg i graven. Microsoft har aviserat att man kommer gå över till att använda ett annat browsernamn, tills vidare under kodnamnet Project Spartan, skriver the Verge.

Dåligt rykte för Explorer

Internet Explorer kommer att finnas kvar i vissa versioner av Windows 10 men det är Project Spartan som användare behöver för att ta sig ut på nätet. Microsoft har under ett antal år försökt att skaka av den negativa bilden av Internet explorer, men nu gör man slag i saken och förväntar sig med det att gå in i en ny era. 

Ska heta något med Microsoft

Microsoft har genomfört en rad namnstudier för att få reda på vilket namn som attraherar användarna mest, och där har man bland annat kommit fram till namnet bör inledas med Microsoft. Det var betydligt mer populärt Internet Explorer eller Windows, särskilt för Chrome-användare.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.