Foto: TT

Ny motgång i rätten för Allra

Uppdaterad
Publicerad

Fondbolaget Allra får inte gehör hos Stockholms tingsrätt. Domstolen säger nej till att tills vidare stoppa Pensionsmyndighetens order om inlösen av andelarna i Allras fonder, skriver Dagens Industri.

I förra veckan beslutade Pensionsmyndigheten att kasta ut Allra från premiepensionssystemet. I samband med det lade myndigheten en säljorder som gällde samtliga fondandelar, något som Allra ville stoppa omedelbart.

Om Pensionsmyndigheten tillåts påbörja en inlösen kommer det att skada Allra och sabotera bolagets möjligheter i framtiden, även om Allra skulle få rätt mot myndigheten i den rättsprocess som kommer att följa, argumenterar fondbolaget.

Pensionsbolaget Allra

Men tingsrätten ser inte skäl till att besluta om en så kallad interimistisk säkerhetsåtgärd utan att Pensionsmyndigheten ska få tillfälle att yttra sig.

Allra överklagade även Pensionsmyndighetens beslut till förvaltningsrätten och Konkurrensverket, som också sagt nej.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pensionsbolaget Allra

Mer i ämnet