• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Orkla skär ned på palmoljan

Publicerad

Produktionen av palmolja innebär skövlade regnskogar i bland annat Indonesien och Malaysia. Den norska börsjätten Orkla, som bland annat äger varumärken som Felix, Abba och Grandiosa, ska nu sluta använda oljan i så stor utsträckning som möjligt, och har infört nya riktlinjer i samarbete med Greenpeace.

”All palmolja som används i Orklas produkter ska vara spårbar ned på plantagenivå och producerad enligt hållbara principer senast 2017”, skriver Håkon Mageli, koncernens kommunikationschef, i ett pressmeddelande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.