SAS börsstoppat

Uppdaterad
Publicerad

Handeln i flygbolaget SAS stoppades inför börsens öppning i dag, enligt ett börsmeddelande.

”Vi har ingen kommentar till det men återkommer via en börsrelease”, skriver SAS ir-chef Sture Stölen till di.se.

-Vi kommenterar aldrig i detalj enskilda bolag eller handelsstopp. Men vi har kommunicerat att vi har handelsstoppat SAS tills vidare, i samråd med Finansinspektionen. Bakgrunden är de uppgifter som cirkulerat i medierna om bolagets finansiella situation, säger Carl Norell, presschef på Stockholmsbörsen.

SAS

-Det är för att säkerställa en rättvis handel, det vill säga att hela marknaden har tillgång till samma information. Nu inväntar vi förtydligande information från bolaget i form av ett pressmeddelande. Och vi förutsätter att den informationen kommer att gå ut under dagen.

Krismöte

Förra veckan surrade rykten om SAS kris och ett nära förestående sparprogram där personalen tvingas söka om sina jobb till längre löner.

Enligt Dagens Industri höll SAS ägare och långivare krismöte förra torsdagen. Sedan 2009 har SAS fått elva miljarder kronor från ägarna, främst svenska, danska och norska staten.

Men det värdet har i det närmaste raderats ut. Den svenska statens post är i dag värd cirka 425 miljoner kronor; att jämföra med de 2,4 miljarder kronor man stoppat in.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SAS

Mer i ämnet