Enligt obekräftade tidningsuppgifter i Danmark överväger SAS att registrera flygplan i Irland för att sänka kostnaderna. Foto: TT

SAS uppges fundera på Irlandsflytt

Publicerad

Flygbolaget SAS överväger att gå i konkurrenten Norwegians fotspår och söka tillstånd att registrera flygplan i Irland, skriver den danska tidningen Berlingske Business med hänvisning till flera anonyma källor.

SAS meddelade i december att bolaget, för att sänka sina kostnader, undersöker möjligheterna att etablera baser utanför Skandinavien.

Om SAS skulle få licens från Irland betyder det inte nödvändigtvis att basen måste ligga där. Med en irländsk licens går det också att flyga från till exempel London.

SAS vill inte kommentera tidningsuppgifterna, men en talesperson för bolaget säger till nyhetsbyrån Ritzau att bolaget ser över hur man arbetar i förhållande till den verklighet, med tuff konkurrens, som råder i branschen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.