Foto: TT

Skatteverket granskar rotavdrag

Uppdaterad
Publicerad

Skatteverket ska i år satsa extra på att granska sommarens fönsterbyten och markarbeten i trädgården – områden där det finns tecken på att många gör fel med skatten.

Skatteverkets rättsliga expert Pia Blank Thörnroos betonar att det bara är arbetskostnaden som ger rätt till rotavdrag, och just kostnadsfördelningen mellan arbete och material på fakturor är något som Skatteverket kommer att titta särskilt på i år.

”Anlita bara seriösa hantverkare och entreprenörer som har F-skattsedel och be om offerter där material-, maskin- och arbetskostader finns specificerade”, säger hon i ett pressmeddelande.

Det är också viktigt att kolla upp att just det man planerar att utföra verkligen ger skattereduktion, tipsar hon. Byte av fönster i bostadsrätt ger exempelvis inte rätt till skattereduktion, bara fönsterbyten i småhus.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.