Foto: TT

Twitter vill ”tysta” nättroll

Uppdaterad
Publicerad

Twitter introducerar ett nytt verktyg i ett försök att få bukt med missbruk av meddelandetjänsten. Verktyget ska kunna filtrera bort trakasserier, mobbning och olämpligt uppträdande, företeelser som enligt Twitter ökat kraftigt de senaste åren.

”I de värsta fallen hotar den här typen av uppförande den mänskliga värdigheten som vi alla måste stå upp för att skydda”, skriver företaget i ett uttalande.

Det nya verktyget ökar möjligheten att blockera konton som sänder stötande meddelanden. Blockeringen avser de notiser som varslar användaren om ett nytt meddelande. Verktyget ska kunna ställas in på ord, fraser eller längre texter som man inte vill bli notifierad om.

”Vi förväntar oss inte att det här tillkännagivandet plötsligt kommer att få bort allt missbruk från Twitter. Ingen enstaka åtgärd kommer att åstadkomma det”, skriver företaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.