Evakuering av klinik i Kalifornien efter skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

Enligt initiala uppgifter har en beväpnad man tagit sig in på en läkarklinik i Fresno, Kalifornien. Skottlossning ska ha hörts, rapporterar bland andra CBSN. Polisen bekräftar att en person har skjutits.

Enligt olika amerikanska medieuppgifter har ett så kallat SWAT-team gått in i byggnaden för att övermanna gärningsmannen. Flera personer har sett springa från platsen, som nu alltså evakueras. Vuxna och barn ska ha befunnit sig i byggnaden nu på tisdagsmorgonen, lokal tid. Ett vittne säger enligt Russia Today att mannen gick in i byggnaden med två vapen.

Enligt ABC30 handlar det om en

”Instabil” situation

Lokala rapporter gör gällande att polisen betecknat situationen som ”instabil”. Området runt byggnaden har stängts av. Amerikanska medier rapporterar att det kan handla om en gisslansituation.

En person kan vara skadad

Enligt News 10 ABC ska minst en person ha skadats.

ABC:s reporter säger att hon pratat med en gravid kvinna som befann sig inne i byggnaden när den misstänkte gärningsmannen kom in i byggnaden. Mannen ska ha greppat tag en kvinna i håret, och luktat alkohol. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.