Foto: TT

Facebook igång efter avbrott

Uppdaterad
Publicerad

Facebook låg nere under en knapp timme på tisdagsmorgonen, enligt användare i Sverige och utomlands.

De sociala medierna Facebook och Instagram fungerar igen, efter att ha legat nere i knappt en timme i stora delar av världen. Problem rapporterades från såväl Asien och Europa som USA, skriver bland andra teknikmediebolaget The Next Web.

Störningen rapporterades först klockan 7.10. Den som försökte logga in på Facebook möttes då av felmeddelandet ”Ledsen, något är fel. Vi jobbar på det och kommer att lösa det så snart vi kan”.

Medier

En grupp hackare som kallar sig Lizard Squad säger sig ligga bakom avbrottet, rapporterar Reuters – men påståendet tillbakavisas av Facebook. Problemet orsakades av ”en förändring som påverkar vårt konfigurationssystem” heter det i ett uttalande från Facebook.

Låg nere senast i september

Hashtaggen #facebookdown trendade på Twitter då massvis av användare misslyckats med att logga in på sina sociala medier-konton.

Senast Facebook låg nere var i september, enligt teknikmediebolaget thenextweb.com. Då varade problemet i ungefär 15 minuter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet