Centerledaren Juha Sipilä (till vänster) i samtal med Alexander Stubb, ledare för Samlingspartiet. Foto: TT

Finska regeringsförhandlingar går framåt

Uppdaterad
Publicerad

Finland tog ett steg närmare en ny regering på lördagen när de centrala ekonomiska och skattepolitiska riktlinjerna i det kommande regeringsprogrammet slogs fast.

Centerledaren Juha Sipilä uppger att stommen för programmet är klar och att förhandlingarnas svåraste del därmed är avklarad. Men detaljerna i lördagens överenskommelse hålls ännu hemliga. Enligt Sipilä har diskussionerna kring ett tillväxt- och investeringspaket krävt mest tid.

– Det var sist och slutligen relativt enkelt att nå enighet om skatterna, säger han.

Nöjda partiledare

Den avgående statsministern, Samlingspartiets partiledare Alexander Stubb, och Sannfinländarnas Timo Soini säger sig båda vara nöjda med överenskommelsen.

– Vi har hela tiden rört oss i en bra riktning. det är viktigt för oss alla att den ekonomiska politiken är trovärdig och att vi får Finland att resa sig, säger Stubb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.