Foto: Reuters

Flygplan nödlandade på strand i Lissabon – två döda

Uppdaterad
Publicerad

Människor flydde ned i vattnet när ett mindre flygplan nödlandade på en strand i närheten av Portugals huvudstad Lissabon. En 56-årig man och ett åttaårigt barn dog.

– Planet föll på sanden och körde över två personer, säger ett vittne.

Hundratals människor befann sig på stranden när planet, enligt uppgifter en Cessna, landade. Det utbröt panik och vissa flydde ned i vattnet, uppger ögonvittnen enligt AP.

En 56-årig man och ett åttaårigt barn som låg och solade omkom, uppger Sky News. Barnets föräldrar uppges ha klarat sig utan skador.

Joao Quadros befann sig på stranden vid händelsen. Han säger att planet passerade bara meter förbi hans son, skriver BBC.

Ett annat vittne, säger till Reuters:

– Jag var nära vattnet när jag såg planet. Jag ringde till mina föräldrar, planet föll på sanden och körde över två personer, skadade dem dödligt och ytterligare en skadades, tror jag, men jag är inte säker, människor sprang iväg.

– Jag tror att kanske bränslet tog slut eftersom jag tycker att det var konstigt att dert landade på stranden.

Leddes iväg av polis

De två personerna som satt i planet ska ha klarat sig utan skador, uppger tidningen Diario de Noticias enligt BBC. De leddes iväg av polis efter nödlandningen.

Enligt en journalist som Sky News har talat med var människor mycket arga på piloten efter landningen.

– Vi vet inte vad som har hänt, det är inte klart än. Vi brukar se mindre plan längs kusten, säger Ricardo Conceicao.

Såg ut att ha skadat vingen

Ett ögonvittne säger till tv-kanalen SIC Noticias att planet flög lågt över stranden innan det landade. Planet såg ut att ha skadat vänstra vingen, som hängde längre ned än den högra. Det ska ha vinglat uppe i luften.

Stranden ligger i Caparica, cirka 30 kilometer söder om Lissabon. Händelsen inträffade klockan 4.50 på onsdagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.