Försvunnen kvinna hittades via Facebook

Uppdaterad
Publicerad

En 37-årig kvinna anmäldes på torsdagseftermiddagen försvunnen, efter att ha gett sig ut i Värmlandsskogarna öster om Lesjöfors.

Via mobilmaster kunde polisen pejla ungefär i vilken riktning hon gått, men där tog ledtrådarna slut, och mobilen var avstängd.

-Men hon hade varit inne på Facebook och lagt ut ett kort. Någon trodde sig känna igen var hon befann sig, så där satte vi in våra resurser, säger Morgan Connedal, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Vid halv elva-tiden på kvällen hittade en av polisens hundpatruller kvinnan, som satt fast i en myr, med vatten upp till magen.

-Hon satt fast och kunde inte ta sig upp. Hon var totalt utpumpad och det var en grad kallt ute. Men hon behövde ingen vård. Vi kunde köra hem henne, så det slutade lyckligt, säger Connedal.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.