Ännu en Lugna gatan-värd åtalas för grova brott

Uppdaterad
Publicerad
Uppdrag granskning ·

En 38-åring har enligt åtalet, som kom förra veckan, sålt flera kilo cannabis till knarklangare i Stockholm. Samtidigt var mannen anställd på Fryshuset i Hammarbyhamnen.

I förhör förklarar mannen att han arbetar som skolvärd för Lugna gatan och att ”han ser till att ungarna sköter sig”.

Han greps i januari i år utanför Fryshuset. Då hade han just lämnat över en väska med 100.000 kronor och i utbyte fått 1,9 kilo cannabis. Polisens spanare filmade affären. På film finns också när den misstänkte mannen tillsammans med en annan person, som också han är misstänkt, packar om det som polisen misstänker är droger i ett parkeringsgarage i Stockholm. Filmen är från den 19 januari. Knappt två veckor senare grips den misstänkte.

UG – Lugna gatan

Mannen åtalades förra veckan ihop med åtta andra för grovt narkotikabrott. Åklagare Anna Arnell anser att 38-åringen har haft en ledande roll i nätverket.

– Jag menar att narkotikahandeln har varit välorganiserad och bedrivits yrkesmässigt, säger hon.

I förhör har Lugna gatan-värden erkänt att han hanterat narkotika, men påstått att det bara handlat om eget bruk. Fryshusets ledning uppger att 38-åringen nu är avstängd i avvaktan på dom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UG – Lugna gatan

Mer i ämnet