Foto: Skärmdump.

Han får 400.000 för sin potatissallad

Uppdaterad
Publicerad

Det hela började som ett skämt på en insamlingssida, när amerikanska Zack efterlyste tio dollar för att göra en potatissallad. Efter bara sju dagar har han nu samlat in mer än 400.000 kronor.

Några av de som har donerat pengar till potatissallad-projektet har föreslagit att han borde skänka pengarna till välgörenhet. Men eftersom det är emot hemsidans regler ska Zack istället ha en jättestor potatissallad-fest, säger han till ABC.

Zack har dessutom lovat alla som bidragit ska få små premier, allt från att få sitt namn inristat på en potatis i salladen till att få en keps med potatissalladtema.

– Jag trodde aldrig att det skulle gå så här långt. Jag tror att folk reagerar på möjligheten att samlas runt något lika absurt som vardagligt. Potatissalladen är okontroversiell, men den verkar ena oss alla, säger han.

Vilken typ av potatissallad Zack kommer att göra har han inte bestämt än.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.