Foto: Creative Commons

Här är världens gladaste djur

Uppdaterad
Publicerad

Möt Quokkan – världens kanske gladaste djur.

Quokkan, eller kortsvansvallabyn som den heter på svenska, är ett litet pungdjur som hör hemma i Australien. Och det kan vara det djur som är gladast i hela världen. I alla fall när det gäller att få sin bild tagen – då ler det lilla djuret verkligen med hela ansiktet. Se bara på de här bilderna!

Väldigt vänlig

Kortsvansvallabyn utgör inget hot mot människan och den kan uppenbarligen vara väldigt vänlig – något som tyvärr kan ha bidragit till en drastisk minskning av deras antal, efter att dingos och rävar kommit till Australien, skriver sajten reshareworthy.com.

Återhämtar sig

Nu är kortsvansvallabyn listad som ”sårbar”, men populationen återhämtar sig i vissa regioner mycket tack vare olika naturvårdsinsatser.

Vi kan bara hoppas att det innebär att vi i framtiden får se mer av den glada lilla krabaten med det smittsamma leendet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.