Hjältekatt räddar pojke från hundattack

Publicerad

Katten Tara från Bakersfield i Kalifornien har fått hjältestatus efter att hon räddat 4-årige Jeremy Triantafilo från att bli allvarligt skadad när grannens hund plötsligt attackerade.

Jeremy, som lider av autism, cyklade som vanligt på garageuppfarten när grannens hund plötsligt kom springande och började bita honom. Allt skedde väldigt snabbt när Jeremy kastades av cykeln och övermannades av den ilskna hunden. Men då kom familjens katt Tara till undsättning.

– Hon rusar fram, kastar sig över hunden och jagar iväg den. Därefter vänder hon om och kollar hur det gått för Jeremy. Hon är min hjälte, säger Jeremys mamma Erica Triantafilo.

Succé på nätet

Filmen, som togs av familjens övervakningskameror, har blivit en succé på nätet och delas nu flitigt i social medier. För Jeremy gick det relativt bra. Men han fick sy tio stygn och har lite ont i ärren.

– Han är min fantastiska pojke. Han blev väldigt upprörd när hunden bet honom, säger Erica.

Det var Jeremys pappa Roger Triantafilo som lade upp filmen på You Tube.

– Varken jag eller polisen som kom hade någonsin sett en katt göra något liknande, säger han.

Lång historia tillsammans

Tara och familjen Triantafilo har en lång historia tillsammans. Tara följde efter Erica och Roger från en park för sex år sedan. Därefter blev hon deras.

– Jag sade till Erica att om hon följer oss hela vägen hem så behåller vi henne, säger Roger.

Tara får nu lite extra kärlek hemmavid. Men frågan är hur man tackar en liten katt.

– Hon har gjort sig förtjänt av lax resten av året, kanske resten av livet, säger Roger Triantafilo och skrattar.

Jeremy själv är säger utan tvekan:

– Tara är min hjälte.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.