15-åringen: Jag vill kämpa för andra utsatta

Uppdaterad
Publicerad

Sex pojkar åtalades och dömdes för att ha våldtagit henne i Tensta i mars, men i hovrätten friades tonåringarna. För P1-morgon berättar flickan om natten i lägenheten och om hur hon mår i dag.

– För jävligt, dåligt. Allt på en gång. Arg, ledsen. Orden kommer stötvis i intervjun med P1-morgon där en skådespelare läser upp hennes svar. För radioprogrammet har den 15-åriga flickan beskrivit hur hon känner när hon tänker på den där kvällen i mars, som började med att hon följde med en vän till en fest i Tensta utanför Stockholm.

I ett rum på festen turas sex pojkar om att att ha sex med henne, dörren hålls tidvis låst. Flickan har berättat hur hon gång på gång säger nej och spjärnar emot.

Misstänkt gruppvåldtäkt i Tensta

När hon kommer ut från festen får hon hjälp att ta sig till sjukhus.

”Kändes som en mardröm”

Hon minns att allt kändes som en hemsk dröm när hon kommit till sjukhuset.

– Min kropp var helt slut, så att jag inte alls kunde röra på mig. Jag hör alla prata men det kändes som att jag var inne i en dröm, en mardröm.

Till polisen och ungdomspsykiatrin sade hon att hon mådde bra, för att slippa prata.

– Jag sade till dem att jag mådde bra fast egentligen mådde jag jättedåligt. Jag vill inte prata om det som hade hänt. Jag ville bara vara inne i mitt rum och sitta i mörkret. Men det är mig själv jag skyller på mest eftersom jag var där, jag fanns där.

Den friande domen i hovrätten har lett till en proteststorm, framför allt i sociala medier, och en namninsamling har startats för att fallet ska tas upp i Högsta domstolen.

”Vill visa att det är fel”

15-åringen säger att hon inte brukar läsa så mycket som skrivs om händelsen. Hon mår dåligt av det.

– Jag är inte en vuxen människa. Jag är bara 15, varför ska allt bli en så stor grej?

Samtidigt känns det bra att så många bryr sig om henne, säger hon. Hon berättar att hon får stöd och uppmuntran av sina vänner.

– Just nu mår jag bättre, inte mycket bättre – men bättre. Jag ska kämpa. Jag vill inte förlora mot dem, mot sådana saker. Jag vill visa upp för alla att det är fel och att jag vågar kriga mot dem igen.

Hon berättar att hon försöker att vara stark.

– Jag tänker på andra tjejer som har blivit utsatta. De måste känna sig jättedåliga. Jag vill gärna kriga för dem också. För jag förstår nu hur de känner sig. Jag förstår nu hur dåligt de mår av de här killarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt gruppvåldtäkt i Tensta

Mer i ämnet