18 maj: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Efter Taylor Swifts konsert: ”En enda stor present till fansen”

Den första av tre utsålda konserter på Friends Arena visade varför Taylor Swift är världens just nu mest populära artist, säger SVT:s musikkritiker Tali da Silva. ”Att ha varit på samma turné i över ett år och ändå få oss att känna det som att hon är här bara i kväll, bara för oss, det är en bedrift”, säger hon.

Forsling sköt Florida Panthers till semifinal

Florida Panthers är i semifinal i Stanley Cup-slutspelet efter 2-1 mot Boston Bruins i natt. Gustav Forsling från Linköping fällde avgörandet när det bara återstod 1:33 av tredje perioden. Florida vann matchserien med 4-2 och får möta New York Rangers i semifinalen.

Intensiva strider i norra Gazaremsan

Fredagens strider i Jabalia i norra Gazaremsan var bland de mest intensiva sedan krigsutbrottet i oktober. Det uppger Israels militär (IDF) enligt tankesmedjan ISW. Enligt arméradion har omkring 200 palestinska milismän dödats sedan insatsen i Jabalia inleddes för knappt en vecka sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.