25 mars: Nattens nyheter – på en minut

Uppdaterad
Publicerad

200 civila kan ha dödats i amerikanska flygräder

FN uttrycker stor oro över rapporterna om att hundratals civila kan ha dödats i amerikanska flygräder i Mosul i Irak de senaste dagarna. Enligt irakiska soldater kan uppemot 200 civila ha dödats när de gömde sig i källare under hus som bombades. USA har inte bekräftat uppgifterna men säger att man utreder flygattacker mellan datumen 17 och 23 mars i Mosul.

Trumps nästa strid – stor skattereform

USA:s president Donald Trump går vidare till nästa stora punkt på dagordningen – en omfattande skattereform. Efter att förslaget till en ny sjukförsäkringslag gick i stöpet för republikanerna ska ett lagförslag om en stor skattereform nu arbetas fram. Redan har skattefrågan, likt sjukförsäkringsreformen, delat republikanerna.

Två knivskurna i Stockholms tunnelbana

Två personer har fått lindriga skador efter att ha knivskurits i tunnelbanan vid Stureby i Stockholm. Den knivbeväpnade gärningsmannen är ännu på fri fot.

Lördagen 25 mars: detta händer idag

  • I dag fyller Romfördraget 60 år – toppmöte och ceremonier i Rom
  • Moderaternas kommundagar – Anna Kinberg Batra håller tal
  • Sverige-Vitryssland – VM-kval i fotboll klockan 18.00
  • Earth Hour, världens största miljömanifestation, mellan klockan 20.30 – 21.30.
  • Natt mot söndag, klockan 2, flyttas klockorna fram en timme till sommartid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.