Foto: Grafik: SVT

Säljarna berättar: Allt gick ut på att lura kunden

Uppdaterad
Publicerad

Utskällningar, straffarbete och försämrade villkor för den som ville vara med i facket. Detta är några av historierna från säljare som kontaktat SVT:s säljgranskning.

”Jag arbetade ca 5 år i telemarketingbranchen, och har upplevt en värld där unga människor luras in i slavarbete, ofta helt provisionsbaserat och med löften om att tjäna massvis med pengar, vilket i 99 fall av 100 inte stämmer.”

Vi fick hela dagarna höra ”i dag ska vi kriga! I dag ska vi fan tjäna pengar!”, ”ta inte ett nej”.”

SVT granskar försäljningsmetoder

”Jag tog jobbet för att få in en extra inkomst medan jag pluggade, men att sitta hela dagen och ringa till människor och enbart tänka på att sälja sälja sälja och aldrig på kundens bästa... Det tog knäcken av mig. Jag var tvungen att få in pengar, men sättet man arbetade på var inte värt det!”

Löften om bonusar uteblev

”Man skulle peppa varandra att sälja mer, att tjata mer. Cheferna kunde, efter ett samtal, skrika ”jävla idiot! Så dum i huvudet! Här har jag fan slösat tio minuter extra och du kunde inte ens ta tjänsten.”

”En sjuk säljar- och vinnarkultur där försäljningssiffrorna var allt, oavsett hur det påverkar kunder och anställda. Löften om bonusar från cheferna uteblev även om man levde upp till målen.”

”Chefen kunde stå inför alla i teamet och säga att den och den har sålt så många men den har inte sålt något. Det är den som har hållit tillbaka målet för gruppen. Kopplade man in facket så ville chefen att man snabbt skulle skriva under en papper som försämrade anställningen.”

”Allt gick ut på att lura kunden. Många säljare blev hotade och tyckte att det var mycket obehagligt. Personalomsättningen var gigantisk.”

Kunde bli skadeståndsskyldig

”Jag var tvungen att skriva under ett avtal om att jag kan bli skadeståndskyldig om jag berättar om hur försäljningen går till för någon annan än övriga anställda på företaget. Vi hade ett manus som vi skulle utgå ifrån som inte stämde riktigt med produkten, vi sa saker som inte stämde.”

”Det var tävlingar på kontoret där den som fick mest sälj inom en viss tid vann biobiljetter, rabattkuponger eller något annat. En del kunde få straff som t.ex diska eller städa i köket. Jag jobbade där i cirka 2 månader innan jag bröt ihop och bara satt och grät på jobbet, det var för stor press och hade endast provisionslön på 300kr/abonnemang, jobbade heltid.”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar försäljningsmetoder

Mer i ämnet