”Bashir” berättar för Aftonbladet om vad han utsattes för av den 42-åriga mordmisstänkta kvinnan. Foto: Aftonbladet/SVT

Arbogakvinnans ”våldslakejer” misshandlade flyktingpojkar – hördes inte av polisen

Uppdaterad
Publicerad

42-åriga Arbogakvinnan ska ha använt 19-åringen och 25-åringen som våldslakejer. Tre veckor före sommarstugemordet pekades de ut för en misshandel av två flyktingpojkar – men hördes aldrig av polis.

I augusti förra året hittades en 68-årig man mördad i en sommarstuga utanför Arboga. I stugan fanns även mannens fru skadad. Några veckor senare greps parets 42-åriga dotter och hennes 19-årige pojkvän misstänkta för mord och mordförsök. 19-åringen har erkänt knivdåden mot kvinnans föräldrar.

42-åriga kvinnan och en 25-årig man misstänks även för mord på kvinnans tidigare make, som hittades drunknad utanför Arboga 2015.

Arbogafallet

Polisen misstänker att kvinnan använt både 19-åringen och 25-åringen som våldslakejer, uppger Aftonbladet.

Läs mer: Kvinnan i Arbogafallet häktas för mord på sin tidigare make

Filmade sexakt

Aftonbladet har träffat Bashir, som enligt tidningen har jobbat för 42-åringens flyktingboende. Via Bashir har Aftonbladet talat med en flyktingpojke som hävdar att han och en annan flyktingpojke haft sex med kvinnan för att hon skulle hjälpa dem med uppehållstillstånd.

När Bashir fick reda på vad som hänt uppmanade han pojkarna att kontakta polisen och socialen. Pojkarna hade filmat en av sexakterna med mobiltelefon och när det kom fram blev pojkarna uppsökta av 19-åringen, som hotade att döda dem om de inte lämnade ifrån sig sina telefoner.

Under tiden ska 19-åringen ha sms:at med den 42-åriga kvinnan.

– Hon var med på det här, säger pojken till Aftonbladet.

Läs mer: Pojkvännen mördade för att få stanna i Sverige

Var maskerade

Några veckor senare befann sig pojkarna på en fest i Eskilstuna. Det ringde på dörren och elva maskerade män trängde sig in, berättar pojken.

– De anföll oss. Först slog de mig med en pistol så att jag blev helt vimmelkantig. Sedan slog de mig med allt möjligt. Jag försökte skydda huvudet med händerna, säger han till Aftonbladet.

Angriparna ska ha frågat vad pojkarna hade gjort med filmen och tagit deras mobiler. Pojken säger att han kände igen både 19-åringen och 25-åringen bland förövarna.

Läs mer: 42-åriga kvinnan ska ha försökt beställa flera mord

Ännu inte hörts

Pojken uppger att han pekade ut de båda männen för polisen redan samma kväll. Tre veckor senare ska 19-åringen ha begått knivdåden i sommarstugan utanför Arboga. Trots det har varken 19-åringen eller 25-åringen ännu hörts för misshandeln.

På frågan om de inte borde ha hörts omedelbart efter lägenhetsmisshandeln, svarar kammaråklagare Thomas Bergström:

– Jag vet inte om du menar att mordet skulle ha förhindrats om man hört honom om det, säger han och fortsätter:

– I sådana fall skulle man se dem som potentiella mördare. Det är väl väldigt sällsynt att man utgår från den bilden även om de kanske inte var främmande för att ta till våld.

Läs mer: Häktade 25-åringen: Någon vill sätta dit mig

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet