Torpet från ”Alla vi barn i Bullerbyn” är nu till salu. Foto: Husfoto/Christian Henningsson/SVT

Astrid Lindgrens Bullerby-dröm till salu – för under en miljon

Uppdaterad
Publicerad

Lasse, Bosse, Lisa: Och nu kan det bli du som får dela hus med Astrid Lindgrens älskade skapelse i den småländska idyllen. Torpet där den älskade författarens far, Samuel August växte upp är till salu.

I Sevedstorp – mellan Vimmerby och Mariannelund – har du nu möjlighet att köpa ett stycke kulturhistoria. Gården som blev vida känd genom Astrid Lindgrens ”Alla vi barn i Bullerbyn” ska nu ut till försäljning.

LÄS MER: Astrids filmmiljöer återskapas i filmby i Mariannelund

1800-talstorpet som premiärvisades i SVT 1989 beskrivs av mäklaren som en sommaridyll: ”Torpet har tre rum och kök och badrum, charmigt med spegeldörrar, breda golvplank och rörspisar. Uthuslänga och gammaldags trädgård”.

”Det är nostalgi”

Mäklaren Susanne Gustafsson beskriver ett rigoröst intresse för det småländska huset med stolta anor:

– Det är ganska många spekulanter, det är ju nostalgi, alla har en relation till barnen i Bullerbyn och Astrid Lindgren, säger hon till SVT Nyheter.

LÄS MER: Vimmerby säljer Astrid Lindgrens Näs

För den som är spekulant är utgångspriset på torpet satt till 850.000 kronor och mäklaren har goda förhoppningar om att få det sålt.

– Det har blivit ett stort medialt intresse och det är ett charmigt hus i en otroligt vacker omgivning, säger hon.

Mer Astrid Lindgren kan du se i SVT:s Öppet Arkiv

Foto: SVT

LÄS MER: Saltkråkans kassaapparat bröts upp – tjuvarna struntade i Pippis kappsäck

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.