På söndag är det mors dag. Foto: SVT och TT

Här är det sol och värme på mors dag

Uppdaterad
Publicerad

Om du har hoppats på picknick i strålande sol och värme på mors dag kan du behöva göra om dina planer – om du inte bor i Norrland. – Ta mor under armen och bege er dit, säger SVT:s meteorolog.

På söndag är det mors dag och det ostadiga vädret tycks hålla i sig i stora delar av landet. Har du planerat för utomhusaktiviteter så kan du skatta dig lycklig om du befinner dig i Norrland. Där ska det bli soligt och kan det bli temperaturer uppemot 25 grader.

– Där blir det högsommarvärme, så ta din mor under armen och bege er till Norrland, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvist.

Kan spricka upp

Det kommer in ett regnoväder in över Götaland och Svealand, men med lite tur kan det spricka upp under eftermiddagen. Bäst solchanser har du som befinner dig vid Östersjön.

– Då kanske man kan ta en promenad med sin mor eller ta en kaffe i solen, säger Nils Holmqvist.

Temperaturerna håller sig relativt högt – runt 20 grader i större delarna av landet. Och det varmare vädret håller i sig i början på nästa vecka, dä större delen av landet får över 20 grader – och sol.

Visa uppskattning för mamma

Oavsett väder tycker Nils Holmqvist att det är viktigt att visa sin mamma uppskattning alla dagar om året.

– Det är trevligt att fira mors dag, men man får heller inte glömma att uppskatta mor under de andra dagarna, säger han.

I samband med mors dag uppmanar SVT alla att ladda upp ett klipp på sociala medier och tagga med #tackmamma. Nils Holmqvist har spelat in ett klipp för att visa sin uppskattning.

– Jag tackade min mor för all visdom jag fått av henne. När inte min hjärna räcker till så ringer jag henne, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.