Foto: TT

Alla offren identifierade

Uppdaterad
Publicerad

Identiteten på offren i terrorattacken är nu fastställda. Två svenskar, en britt och en belgare omkom i attentatet, det uppger nu polisen.

Samtliga av de fyra avlidna är enligt polisen identifierade och de anhöriga är underrättade. Ett av offren var från Belgien, ett från Storbritannien och två från Sverige. Offret från Storbritannien är enligt den brittiska nyhetsbyrån Press Association en 41-årig man.

Belgiens utrikesminister skriver på Twitter: ”Vi har tyvärr förlorat en landsmaninna i attentatet i Stockholm”.

Terrordådet i Stockholm

På söndagsförmiddagen vårdades fortfarande tio personer med skador de ådrog sig vid fredagens terrorattack, uppgav Stockholms läns landstings pressjour.

Fyra är allvarligt skadade och två av dem vårdas på intensivvårdsavdelning. Sex, varav ett barn, vårdades för lättare skador. Strax innan 15-tiden meddelade Stockholms landsting att barnet hade kunnat lämna sjukhuset.

Även en hund hittades död på Drottninggatan efter attentatet.

Polisens nationella kommenderingschef Jonas Hysing uppger för SVT att sju personer har tagits in till förhör, utöver den 39-årige mannen som anhållits misstänkt för terrorbrott.

Drottninggatan efter terrordådet i centrala Stockholm. Foto: TT

Polisen har gjort flera tillslag

Efter beskedet att misstankarna mot den anhållne har blivit starkare har polisen blivit mer förtegen om utredningen. Det beror med största sannolikhet på att fokus ligger på förundersökningen. Fler förhör ska hållas, 39-åringens rörelser under fredagen ska kartläggas liksom hans kontakter med andra.

Läs mer: Terrorattacken – på 100 sekunder

Polisen bekräftar att två personer har hämtats till förhör under söndagsmorgonen efter ett tillslag av Nationella insatsstyrkan i Sollentuna.

– Vi genomför en mängd insatser där vi kontrollerar personer och håller förhör. Det är för att klargöra om det har bäring på utredningen eller inte, säger polisens presstalesperson Kjell Lindgren.

Polisen har gjort ytterligare minst två tillslag under gårdagen där vittnen kunde se att flera personer fördes iväg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet i Stockholm

Mer i ämnet