Berusad man försökte stjäla lyxbåt

Publicerad

Den större båten till ett värde av två och en halv miljoner kronor låg förtöjd i Norje kanal i Blekinge och ombord låg människor och sov. Då klev en berusad man ombord och startade båten.

När den 42-årige mannen försökte köra iväg kolliderade båten med flera andra båtar som låg vid kajen och skadorna på lyxbåten beräknas uppgå till 60 000 kronor. Nu åtalas den 42-årige mannen misstänkt för försök till grov stöld, rapporterar Kristianstadsbladet.

Åklagaren anser att det endast var tillfälliga omständigheter som gjorde att stölden inte fullbordades. Mannen övermannades av personer i närheten och det finns flera vittnen till händelsen, som inträffade den 11 juni i fjol under musikfestivalen Sweden Rock Festival.

Båtägaren vill ha 15 000 kronor i skadestånd, som ska täcka kränkning och självrisk till försäkringsbolaget. Den 42-årige mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.