Pär Lindell Foto: SVT

Pär blev hjärtopererad i Danmark

Uppdaterad
Publicerad

När Pär Lindell drabbades av intensiva hjärtklappningar rekommenderades han att göra en operation i Danmark.

Det var ett halvår sen som besvären kom. Pär vågade inte längre köra bil och kunde inte heller fortsätta sin undervisning som datalärare. När han efter en tid sökte vård i Sverige blev han rekommenderad av sin läkare att göra en operation i Danmark.

– Det var helt underbart. Jag kom snabbt in, de gjorde några prover och sen tog operationen högst en timme. På kvällen käkade vi middag och drack lite vin. Sen blev jag utskriven morgonen efter, berättar Pär.

Han återhämtade sig fort och redan en vecka efter operationen åkte han med sin fru till Fuerteventura och tränade 14 pass på en vecka.

”Ska vara tillgänglig”

Pär Lindell är inte ensam. Fler och fler söker nämligen vård utomlands.

Pär behövde aldrig själv söka ersättning hos Försäkringskassan för vårdkostnaderna, det ordnade sjukhuset i Danmark åt honom.

I dag är han helt återställd och han ser bara fördelar med utlandsvård.

– Bara man får vården, om det sen är utomlands eller Sverige, det har jag inte direkt några synpunkter på. Är den tillgänglig så tycker jag man tar den.

Var det inga språkliga problem då?

– Haha, ja, men som tur var så var min kardiolog där svensk så det fixade sig.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.