Blixthalka på många håll – flera avåkningar

Uppdaterad
Publicerad

Halka har lett till många trafikolyckor runt om i landet. Flera personer har förts till sjukhus. Det är inte känt om någon blivit allvarligt skadad.

Trafikverket varnar på sin hemsida för lokal frosthalka i stora delar av landet. I Jönköpings län varnas för lokal ishalka.

Utanför Katrineholm följde polisen i natt efter en vårdslös bilist som vägrade stanna för kontroll. Polispatrullen tappade kontakt med bilen på en mindre väg, men återfann den en stund senare, voltad på ett gärde.

Två personer fördes till Mälarsjukhuset i Eskilstuna med okända skador. Föraren misstänks för rattfylleri.

Sladdat in i mitträcket

Det var mycket halt på platsen, skriver polisen i Sörmland på hemsidan.

Tidigare hade en bil kört av vägen på väg 55 mellan Flen och Malmköping i Sörmland.

– Det var mycket halt på platsen och hon fick sladd i en korsning och sladdade över andra körfältet och in i mitträcket, säger Micke Lundkvist, räddningsledare vid räddningstjänsten, ekuriren.se.

Kvinnan fördes till sjukhus för kontroll.

Två till sjukhus i Skåne

I Västernorrland rapporterade polisen under kvällen avåkningar på grund av halka, bland annat i Stöde och Timrå. Utanför Hässleholm i Skåne körde en bil i diket och två personer fick åka till sjukhus. Vid Östra Göinge körde en annan bil av vägen och ut på en åker.

– Från nordöstra Skåne har vi fått rapporter om att det är väldigt halt, sade Mia Sandgren, informatör vid polisens region Syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.