Foto: Mikael Nilsson

Bomb mot kommunhus

Uppdaterad
Publicerad

En sprängladdning detonerade natten mot söndagen utanför entrén. I huset mitt i centrala Osby finns också polismyndighetens lokaler.

Kommunhusets entre vid polisstationen på Västra Storgatan i Osby utsattes natten mot söndag för ett sprängattentat. Detonationen orsakade skador på glasdörr samt angränsande glasrutor. Ingen person kom till skada. Polis finns på platsen som är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Enligt polisen finns det rester kvar av sprängladdningen som nu ska analyseras.

– Vi söker med hund i närområdet , säger Gunilla Lindqvist inre befäl Skånepolisen till SVT Nyheter.

 Enligt vittnet var smällen kraftig och hördes i centrala Osby. Också rök ska ha synts i området. Många boende i området vaknade och hörde av sig till SOS Alarm.

Dörren var av skottsäkert glas och skadorna blev därför ändå begränsade. Det är oklart om det framställts några hot mot kommunen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.