Foto: TT

Bostadsministern vill se skatteväxling

Uppdaterad
Publicerad

På sikt ska ränteavdragen bytas ut mot sänkt reavinstskatt. Den ambitionen har bostadsminister Mehmet Kaplan (Mp) inför de fortsatta samtalen mellan regeringen och Alliansen.

Bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) vill att ränteavdragen ska fasas ut på sikt genom en skatteväxling mot reavinstskatten. Förslaget kommer inför de fortsatta samtalen mellan regeringen och de borgerliga om bostadspolitiken under våren.

– Jag ser framför mig en modell där ränteavdragen kan växlas mot reavinstskattesänkningar. Det är en fråga som är helt nödvändig och den finns med i samtalen, säger Kaplan i Ekots lördagsintervju.

Framtiden för ränteavdraget har varit en stor stötesten i de bostadspolitiska samtalen. Liberalernas partiledare Jan Björklund sade inför samtalen att partiet inte kunde acceptera ett slopat ränteavdrag om inte skatten på arbete samtidigt sänktes.

Exakt hur skatteväxlingen skulle se ut vill Mehmet Kaplan inte ta ställning till nu.

– Det kommer vi återkomma till, säger han till Ekot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.