Det var en stolt nybliven pappa som visade upp dotterns lilla fotavtryck på armen. Foto: TT

Chris O'Neill: Hon ser ut som sin mamma

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 04.41 kom det kungliga tillskottet. Christopher O’Neill höll i dag pressmöte med anledning av prinsessan Madeleines nedkomst. – Hon ser ut som sin mamma, sade den nyblivna pappan.

– Det har varit en lång dag med mycket känslor. Vi är bara så tacksamma, sa Christopher O´Neill när han mötte pressen klockan 18 på fredagskvällen svensk tid.

Christoper O´Neill berättade att han var med under hela födseln av den lilla flickan som väger 3.150 gram och är 50 centimeter lång. Det var en stolt pappa som visade upp ett litet fotavtryck på sin arm och berättade att han tagit massor av bilder på den nyfödda – som har fint mörkt hår och mörkbruna ögon.

Prinsessan Leonore

– Hon ser ut som sin mamma, vilket var allt jag önskade.

Förlossningen tog hela dagen

Paret har bestämt sig för ett namn, men Christopher O´Neill berättade under presskonferensen att han inte får lov att avslöja det än. Den nyblivna pappan berättade att det var han som fick klippa navelsträngen, och att han nu ska fira med en drink.

Om att hålla sin dotter för första gånger säger Christopher O´Neill:

– Det var en fantastisk känsla.

Blir nummer fem i tronföljden

Prinsessan Madeleine födde på New York Presbyterian Hospital Weill Cornell Medical Center i New York. Många hade väntat sig att barnet skulle komma senare. Förlossningen tog, enligt en läkare som närvarade vid presskonferensen, hela dagen. Christopher O´Neill berättade att det inte var självklart att föda i New York, utan att det var ett svårt beslut för prinsessan Madeleine.

– Det var inget symboliskt beslut.

Det är redan klart att den nyfödda ska bli både prinsessa och hertiginna. Men det är först vid den kommande konseljen som kungen ska meddela barnets titel, namn och tilltalsnamn, det enda man vet är att hon blir nummer fem i tronföljden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prinsessan Leonore

Mer i ämnet