Foto: Janne Danielsson,SVT/Bo Håkansson, SVT/SVT Design.

Dags för Almedalen 2015

Uppdaterad
Publicerad

I dag drar årets politikervecka i Almedalen i gång. SVT är på plats och direktrapporterar hela veckan.

Trots att det är långt till nästa val är inrikespolitiken kanske hetare än någonsin. Förra årets val följdes av en turbulent tid med en ny regering, ett utlyst, men sedan inställt nyval och en historisk men också hårt kritiserad överenskommelse mellan regeringen och allianspartierna.

Två partier, Kristdemokraterna och Moderaterna har dessutom fått nya partiledare.

Almedalen 2015

Ökande intresse

Det politikintensiva året kan kanske också öka intresset för politikerveckan Almedalen. Klart är i alla fall att intresset är långt ifrån svalt, menar Eva Landahl, programchef på SVT Nyheter.

– Jag har jobbat ganska många Almedalsveckor vid det här laget och jag tycker att det verkar som om intresset ökar för varje år som går. Någon gång måste det väl ta stopp men inte det här året i alla fall, säger hon.

Oavsett om du tänker följa händelserna från Almedalen minutiöst eller bara vill ta del av det absolut viktigaste så gör du klokt i att följa SVT:s rapportering.

– Vi är snabba och fångar de händelser som får betydelse, skapar rubriker och väcker reaktioner. Vi har många reportrar på plats som kommer att hålla koll på debatter och diskussioner, analysera seminarier och partiledartal, säger Eva Landahl.

SVT sänder hela dagen

Redan klockan 7.00 varje vardagsmorgon sänder Gomorron Sverige direkt från Almedalsscenen. Under dagen kan du sedan följa vår direktrapportering på webben. Där kan du även se våra direktsändningar måndag till fredag 9.30-16.00 med seminarier, presskonferenser och framträdanden.

Klockan 19.00 varje dag är det dags för partiledartalen. Även dessa kan ses på webben samt på SVT2. Missa inte heller SVT Debatt efter talen klockan 20.

För den mer sparsamt intresserade finns såklart det allra viktigaste sammanfattat i våra nyhetssändningar i Rapport och Aktuellt samt på svtnyheter.se.

Politikerveckan i Almedalen 2015

Pågår 28 juni till 5 juli.

  • Söndag 28 juni: Centerpartiet
  • Måndag 29 juni: Socialdemokraterna
  • Tisdag 30 juni: Kristdemokraterna
  • Onsdag 1 juli: Sverigedemokraterna
  • Torsdag 2 juli: Miljöpartiet.
  • Fredag 3 juli: Moderaterna
  • Lördag 4 juli: Vänsterpartiet
  • Söndag 5 juli: Folkpartiet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Almedalen 2015

Mer i ämnet