Näringsminister Mikael Damberg (S) Foto: TT

Damberg förhörs om Postnord

Publicerad

Näringsminister Mikael Damberg (S) förhörs under dagen i näringsutskottet om vilka åtgärder regeringen planerar för det krisdrabbade Postnord.

Postnord redovisade en förlust på 1.012 miljoner kronor före skatt under det fjärde kvartalet 2016 och Damberg kallar miljardförlusten ”mycket allvarlig”.

Företagets kris drabbar särskilt hårt i Danmark, sedan en kraftigt minskad brevvolym har lett till stora förluster där. Runt 1 000 danska tjänster väntas skäras bort under de närmaste tre eller fyra åren.

Poststrulet

”Förtroendekris”

Moderaternas Lars Hjälmered är en av de som kommer att fråga ut Damberg i näringsutskottet.

– Posten är inne i en stor förtroendekris och de har stora ekonomiska problem. Jag tycker det är lite osäkert vad regeringen vill med posten. Jag förväntar mig att de presenterar en plan och en idé hur man får det här bolaget att fungera, säger han till SR:s Ekot.

Postnord bildades 2008, då den svenska och den danska posten slogs ihop.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Poststrulet

Mer i ämnet