Rikspolischef Dan Eliasson Foto: TT

Dan Eliasson: Varje gång är en för mycket

Uppdaterad
Publicerad

Rikspolischefen Dan Eliasson kommenterar nu attentatet mot en polischefs bil i natt.

– Varje gång en företrädare för rättsväsendet eller svensk polis utsätts för hot eller angrepp är det en gång för mycket, säger han i ett uttalande.

Vid midnatt exploderade en polischefs bil utanför hans bostad i norra Stockholm. Polisen uppger nu att inga misstänkta finns i nuläget och uppmanar nu personer som kan ha sett något att höra av sig. Polisfacket ska i dag träffa rikspolischefen Dan Eliasson för att säkerhetställa att poliser skyddas i sitt arbete och utanför. Dan Eliasson vill inte uttala sig för SVT Nyheter utan hänvisar till ett pressmeddelande:

– Alla ansträngningar görs för att skydda våra medarbetare och se till att de skyldiga lagförs. Ingen ska tveka om polisens avsikter i detta hänseende, säger rikspolischefen Dan Eliasson i ett pressmeddelandet.

Bombattentat mot polischef

LÄS MER: Polisfacket om explosionen: Ytterst allvarligt

”Vi ska göra allt för att lösa detta”

Tekniker och bombtekniker ska genomföra en undersökning på platsen och polis har genomfört dörrknackning i området.

– Vi ska göra allt vi kan för att lösa detta mycket allvarliga brott. Den polis som är drabbad, liksom hans familj får allt det stöd och skydd som krävs, säger Ulf Johansson, regionpolischef i region Stockholm i samma pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bombattentat mot polischef

Mer i ämnet