Experten: Zlatan-matchen med MFF mot PSG borde flyttas till Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

I morgonsoffan levererade SVT:s expert Pamela Andersson ett kontroversiellt förslag inför Malmö FF:s stundande Champions League-matcher. Flytta Zlatans match till Friends arena i Solna så att flera kan njuta av bolltrollaren från Rosengård, löd rådet – för hela svenska folkets skull.

Sedan den himmelsblå triumfen på Swedbank stadion var ett faktum har biljettfrågorna gäckat många fotbollsfantaster runt om i landet. Och det är ett fåtal lyckligt lottade som kommer få se Zlatans återkomst till sin kära hemstad. Men så behöver det inte vara, menar SVT:s expert Pamela Andersson.

I ett inslag från morgonsoffan presenterar hon – något skämtsamt – förslaget att flytta stormatchen mot PSG till Stockholm och betydligt större Friends arena.

– Alltså man skulle ju vilja flytta den matchen och spela den på Friends, sa hon till Chris Härenstam i sändningen.

”Det kommer vara utsålt”

Väl medveten om att förslaget nog inte skulle gå hem i det sydliga landskapet tillade hon:

– Jag vet att Malmöborna inte skulle gilla det, men de andra svenskarna skulle ju få chansen att få plats. För det kommer ju vara helt utsålt. Det skulle ha varit häftigt, säger hon i inslaget.

”Det är inte Sverige som tagit sig hit”

Men från Malmös supportled är man inte lika imponerade över idén.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är Malmö som har tagit sig till Champions League, inte Sverige. Vill de se Zlatan spela får de komma hit eller titta på matchen på tv, säger Pierre Nordberg, medlemsansvarig i MFF till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.