Foto: TT

Felmärkt crème fraiche återkallas

Uppdaterad
Publicerad

Vanlig crème fraiche från Arla har hamnat i förpackningar som anger att produkten är laktosfri, varnar mejeribolaget som nu återkallar

Crème Fracihe 500 gram i bägare med bäst före-datum 17–18 juli 2016. Det är dock bara aluminumfolien som är felmärkt, själva bägaren är korrekt märkt.

Produkten är inte farlig att äta för den som tål laktos, skriver Arla, men för personer med laktosintolerans kan den felmärkta crème fraichen ge magbesvär.

– För oss är det oerhört viktigt att alla konsumenter känner sig trygga med våra produkter. För att minimera risken att någon råkar ta fel produkt så återkallar vi samtliga felmärkta produkter. Vi beklagar allt besvär som detta kan ha orsakat, skriver Gina Kylin, kvalitetsspecialist på Arla, i ett pressmeddelande.

Personer som har köpt bägarna med felmärkt folie kan lämna tillbaka dem till närmaste butik och få pengarna eller en ny produkt tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.