Findus-vd: Därför måste vi lämna Bjuv

Uppdaterad
Publicerad

Findus storvarsel i Bjuv påverkar hela orten och på lördagen protesterade över tusen personer mot nedläggningen. Företagets vd i Sverige säger att han förstår att folk reagerar och Findus känner ett ansvar för orten.

– Efter Findus förvärvades av Nomad foods i november förra året har vi gjort en genomlysning av produktionsstrukturen i koncernen och tvingats konstatera att det finns kraftig överkapacitet och i viss mån överlappande produktionsteknologier. Det är det som har lett fram till beskedet som vi lämnat till våra medarbetare, säger Henrik Hjalmarsson, vd för Findus Sverige.

Det påverkar ju nästan varje familj i Bjuv, hur ser du på det?

Findus varslar i Bjuv

– Med tanke på den omfattning på verksamheten som vi har i Bjuv och den historiken vi har, så har jag full förståelse för att folk reagerar på det här beskedet.

Findus har funnits i Bjuv sedan 1941, vilket ansvar känner du att ni har för orten?

– Vi känner ett ansvar och kommer att jobba aktivt tillsammans med alla parter för att beskedet ska få så milda konsekvenser som möjligt för kommunen och regionen

Hör hela intervjun i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Findus varslar i Bjuv

Mer i ämnet