Fler SD-nämdemän avslöjade

Uppdaterad
Publicerad

”Asylparasiter”. Så har en sverigedemokratisk nämndeman vid en tingsrätt i Stockholmsområdet kallat asylsökande på hatsajten Avpixlats föregångare, Politiskt inkorrekt, enligt Expressen.

Där ska personen även ha kommenterat planerna på att ett islamiskt center skulle byggas i Borlänge med: ”Dumpa grisblod på byggnadsplatsen. Gör den haram”.

En annan sverigedemokratisk nämndeman i Kristianstad har på Avpixlat 2013 bland annat kommenterat en artikel med rubriken ”Ökad rasism bland polishundar i USA” med orden ”Hundar är kloka djur, vad mer finns där att säga?”.

Expressen har tillsammans med Researchgruppen granskat drygt 6.000 personer från alla partier som från årsskiftet valts till nämndemän. Tidigare under veckan har sex sverigedemokratiska nämndemän avslöjats med att ha skrivit rasistiska inlägg på olika hatsajter och i dag publicerar alltså Expressen ytterligare två.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.