Foto: TT

Flyktingbarn sänds till motvilliga kommuner

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler kommuner vägrar ta de emot ensamkommande flyktingbarn de blivit anvisade. Det ställer till stora problem för ankomstkommunen Malmö, som nu struntar i trotsigheten och skickar iväg barnen i alla fall, skriver Sydsvenskan.

– Kommunerna säger att de inte har tillräckligt med platser för att kunna ta emot barnen. Men det drabbar Malmö stad och framför allt ungdomarna som blir kvar här, säger Annelie Larsson, chef på sociala resursförvaltningen, till Sydsvenskan.

Barnen kommer inte skickas i väg ensamma till vägrande kommuner, utan representanter från Malmö följer med. Mottagningskommunerna kommer också att förvarnas.

#flykt

”Tragiskt beslut”

Ett tragiskt beslut, anser Östra Göinge.

– Tvingas vi då säga ja till 30-40 barn till då vet jag inte vad vi ska göra. Då kan det bli så att vi får säga nej när de står vid dörren hos oss, säger Östra Göinges kommunalråd Patric Åberg (M), till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#flykt

Mer i ämnet