Arkivbild Foto: TT

Fortsatt halt men inga svåra olyckor

Uppdaterad
Publicerad

Vintervädret fortsätter att ställa till problem i trafiken, men inga allvarligare olyckor har hittills rapporteras. SMHI varnar för besvärliga förhållanden i mellersta Sverige under dagen.

Halkan var bitvis svår runt om i landet under kvällen och natten, och polisen rapporterade om många avåkningar. Inga allvarliga personskador har dock rapporterats.

– Det är besvärligt väglag och halkigt i princip från Göteborg och norrut, säger Johan Tjärning, pressinformatör vid Trafikverket.

Två skadade

En personbil krockade i natt med en plogbil på E6:an vid trafikplats Rebbelberga utanför Ängelholm. Två personer i personbilen skadades i samband med olyckan.

– Skadorna är oklara, men personerna ska ha varit talbara, säger Marie Keismar, regionalt vakthavande befäl vid Skånepolisen, till TT.

I Mölndal, söder om Göteborg, körde en buss av vägen och in i en villaträdgård vid 23-tiden på kvällen.

– Det blev inte så allvarligt, Ingen människa skadades och det befann sig inga passagerare ombord på bussen, säger Mikael Claesson Hygrell, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Region Väst, till TT.

Bussen har krockat med en eller två parkerade bilar innan den stannade i villaträdgården.

Smärre olyckor

Även från Dalarna rapporteras flera smärre olyckor.

Strax efter midnatt gled en personbil ner i diket på riksväg 50, nära Gräsberg i Ludvika kommun men ingen person kom till skada. Det var begränsad framkomlighet i på vägen tills bilen var bärgad.

Någon timme senare, vid 02-tiden, på E16 mellan Malung och Yttermalung körde en personbil ner i diket. Föraren som färdades ensam i bilen ska ha klarat sig utan skador.

Tidigt på måndagsmorgonen körde en bil in i vajerräcket på riksväg 68 utanför Avesta. Det hela hade gått lugnt till och ingen räddningstjänst eller ambulans behövde skickas till olycksplatsen.

Trafikverket varnar för halka i stort sett hela landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.