Skogens dag hölls på Grand Hotel i Stockholm. Foto: Kungahuset/TT

Från Grand Hôtel till Västerbotten: Här reser kungen i virtual reality

Uppdaterad
Publicerad

Carl XVI Gustaf medverkade på ”Skogens dag” och gjorde en fantastisk framtidsfärd rakt mot de norrländska skogarna – med hjälp av ett par VR-glasögon.

Under onsdagen hölls ”Skogens dag”, ett evenemang som arrangeras av Skogsstyrelsen, under Västerbottendagarna på Grand Hôtel i Stockholm.

Kung Carl XVI Gustaf tog ett svindlande steg ut i cyberrymden med ett par VR-glasögon – destinationen var de stora skogarna i norr, där Hans majestät placerades i ett skarpt skogsbruksläge.

Ny teknik för skogsbruket

Glasögonen simulerar att användaren sitter i hytten på en skogsmaskin. Denna teknik är tänkt att utbilda operatörer i skogsbruket, meddelar Kungahuset på Instagram.

VR-glasögon: Årets julklapp 2016

VR står för virtual reality och med hjälp av sådana glasögon upplever sig användaren vara omgiven av en datorgenererad verklighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.