• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Grillbitar som var märkta som nötkött visade sig vara griskött. Foto: TT

Grillskivor märkta som nöt var gris

Uppdaterad
Publicerad

Scan återkallar produkten grillskiva original med tillverkningsdatum 20-06-2017. Grillskivorna är märkta som nötskivor original fast det egentliga innehållet består av skivor av griskött.

– Man blir inte sjuk av den här produkten men vi vill att konsumenterna ska känna sig trygga med att de får vad de köper. Sen har vi respekt för de som väljer att inte äta griskött, därför är det extra viktigt, säger Maria Larsson, direktör för kvalitet på Scan.

Hur många grillskivor som fått fel etikett är oklart. Att produkterna felmärks är ovanligt, enligt Maria Larsson.

Mänskliga faktorn

– I det här fallet är det nog den mänskliga faktorn som var felet, man har satt på fel etikett helt enkelt och sen har det inte upptäckts, säger hon.

De konsumenter som har köpt Scans grillskiva original med tillverkningsdatum 20-06-2017 och bäst före-datum 11-07-2017 kan lämna tillbaka produkten i butik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.