• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Genrebild. Foto: TT

Halka på många håll – flera masskrockar

Uppdaterad
Publicerad

Det är mycket halt på många vägar runt om i Sverige. I Södertälje var tio bilar inblandade i en masskrock och polisen i Jönköping rapporterar om 13 trafikolyckor på bara fyra timmar.

– Det var blött och fuktigt under dagen. Så slog det om och blev minusgrader, då trafiken var intensiv, säger Bo Kellerth, vakthavande befäl till TT.

I Jönköpings län har 13 trafikolycker inträffat under kvällen efter ett plötsligt omslag i vädret. En olycka på riksväg 40 med fyra bilar inblandade ledde till långa köer och en person skadades allvarligt, enligt polisen.

Masskrock i Södertälje

Strax efter 18.30 var ett tiotal bilar inblandade i en masskrock på E20 i Södertälje.

– Sex personer fick föras till sjukhus. Men de ska inte ha några allvarliga skador, säger Eva Nilsson, vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

”Var försiktiga”

Trafiken fick dirigeras om och minst fem av bilarna fick bärgas från platsen. Även på många andra håll, bland annat i Halland var det halt på vägarna under lördagskvällen.

Det är mycket halt på flera vägar och Eva Nilsson manar trafikanter att vara försiktiga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.