Foto: SVT/Faksimil

Helen Tronstad överöst med kärlek i sociala medier: ”Tar med mig den värmen”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s meteorolog Helen Tronstad går i pension och tackades av i direktsändning på måndagen.

Och hyllningarna i sociala medier lät inte vänta på sig.

Efter 19 år som meteorolog på SVT går nu Helen Tronstad i pension. Hon höll sin sista rapport-sändning på annandag påsk och tackades av med blommor och tal av programledaren Lisbeth Åkerman.

På SVT:s Facbooksida har 4.500 personer reagerat på inlägget om att hon slutar, och nästan 300 personer skickat en hälsning i kommentarsfältet.

LÄS MER: Väder-Helen slutar på SVT: ”Känns lite vemodigt”

Bland kommentarerna finns många tack för Helen Tronstads år i rutan, och en hel del lyckönskningar inför ledigheten som kommer.

”Kan inte fatta att det är dags för pension för dig. Tycker det är tråkigt. Din lugna stämma och utstrålning har spridit trygghet hemma hos mig. Lycka till med pensionslivet!” skriver en användare.

”Blir en saknad att inte få höra din röst presentera vädret. SVT har blivit en trotjänare fattigare.” skriver en annan.

LÄS MER: Se när Helen tackas av i direktsändning

– Det är otroligt roligt att så många tar sig tid att skriva, säger Helen Tronstad.

Under åren har meteorologen, som kallats Väderredaktionens mamma, haft bra kontakt med tittarna, men att så många skickat hälsningar kom som en överraskning för henne.

– Det är något alldeles speciellt, jag tar med mig den värmen in i pensionen, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.