Hennes pojkvän levde dubbelliv – i 16 år

Uppdaterad
Publicerad

De var ihop i 16 år och fick två barn tillsammans. Men ett mejl avslöjade att mannen levde ett dubbelliv med både en annan fru och en älskarinna.

Andrea Hunter och hennes man Dwayne hade levt 16 år tillsammans när Andrea plötsligt en dag fick ett mejl från en okänd kvinna, hon påstod att hon levde tillsammans med Dwayne i London.

Andreas första reaktion var att kvinnan var galen, men efter några mejl fram och tillbaka uppdagades att Andreas man levt ett dubbelliv med den andra kvinnan i London under flera års tid.

– Jag fick en fullständig chock, hela innanmätet ramlade ner i fötterna. Jag kände att det här går inte att rädda. Jag berättade allt för henne och då blev hon å andra sidan lika chockad, för hon hade ju inte förstått att vi var ihop, säger Andrea.

Föräldrarna hjälpte till att ljuga

Alla personer i Dwaynes närhet hjälpte till att hålla lögnen vid liv. Hans föräldrar, vänner och släktingar.

Andrea berättar att hon minns ett tillfälle när hon kom hem till svärföräldrarna och bilderna på barnbarnen var borta. Hon förstår nu att de helt enkelt hade glömt att ta fram bilderna efter att den andra kvinnan hade varit på besök.

– Mitt hjärta älskar honom för den han är, men min hjärna tycker inte att han är så schysst och bra. Jag kan inte förstå hur det här kunde hända, men jag kan förstå att om man börjar ljuga så är det svårt att ta sig ur det träsket. Framförallt när alla andra hjälper till.

Hade hemligt boende

Andrea och Dwayne hade ett långdistansförhållande, hon bodde tillsammans med deras två barn i Sverige och han bodde hos sina föräldrar i London.

Hon reste ofta över med barnen för att hälsa på honom och då sov de alltid över hemma hos hans föräldrar, där han själv också bodde. Men i verkligheten bodde han bara där när Andrea och barnen var på besök, i hemlighet hade han ett annat hem tillsammans med den andra kvinnan.

– När man nu vet facit så är det klart att det var helt uppenbart.

Skrev bok under pseudonym

Andrea Hunter, som egentligen heter något annat, har nu skrivit en bok om det hon varit med om. Hon har skrivit boken under pseudonym för att skydda personerna som figurerar i boken.

– Det handlar om riktiga personer och riktiga händelser, så därför vill jag skydda dem. Även om jag inte tycker att just han behöver skyddas.

Tiden efter att boken kommit ut har varit mycket omtumlande för henne.

– Jag hade inte räknat med sådan uppmärksamhet. Om mitt mål var att få ut min historia så kan man ju säga att jag har lyckats, säger hon och fortsätter.

– Många blir ju chockerade över att jag har varit med om det här, men glada över att jag har fått lite upprättelse genom att berätta min historia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.