Veronica Palm till vänster, Teres Lindberg till höger. Foto: SVT

Hon petas efter Omar Mustafa-affären

Uppdaterad
Publicerad

En av de som pekats ut för kalabaliken kring Omar Mustafa inom S, vice ordförande i Stockholms arbetarekommun Teres Lindberg, tvingas lämna sin post. In träder istället Ylva Johansson – som tidigare petats av Lindberg.

Teres Lindberg var den som fick ta emot hårdast kritik av sina partikolleger vid årsmötet i Stockholm i dag. Hon var ansvarig för att partiets arbetsmarknadspolitiska talesperson Ylva Johansson petats från partistyrelsen eftersom arbetarkommunen i stället fört fram Omar Mustafa som sin kandidat på partikongressen.

Vid omröstningen på Stockholmsdistriktets årsmöte i dag fick hon inte förnyat förtroende som ordinarie i arbetarkommunens styrelse. In kom istället Ylva Johansson.

Kritiken mot Omar Mustafa

Ylva Johansson är glad efter beslutet.

– Det var roligt att jag fick ett sådant starkt och tydligt stöd från årsmötet, säger hon.

Johansson uppger att hon alltid känt starkt stöd i partiet, även om hon petades från partistyrelsen.

Veronica Palm blev trots hård kritik omvald som ordförande. På frågan om hon kommer att kunna samarbeta med Palm svarar Ylva Johansson:

– Jag har inga svårigheter att samarbeta med Veronica Palm och det kommer säkert att gå bra i fortsättningen också.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritiken mot Omar Mustafa

Mer i ämnet