Jacob Wallenberg, ordförande Investor Foto: Scanpix

Idel högdjur i SAS lyxklubb

Uppdaterad
Publicerad

Bankdirektörer, börschefer och riskkapitalister – SAS lyxklubb Pandion är full av tungviktare från näringslivet som förärats en egen gräddfil i flygbolaget. Dagens Industri kan idag berätta vilka som står på den hemliga medlemslistan.

”Lyxklubben” Pandion är öppen för en utvald grupp av de allra flitigaste resenärerna och inbjudan kommer personligen direkt från koncernchefen.

Vem som är medlem i Pandion en väl bevarad hemlighet, men Dagens Industri kan nu, tack vare källor, berätta vilka svenskar som har fått en personlig inbjudan – och det handlar till stor del om gräddan av det svenska näringslivet.

Bankchefer och före detta statsminister

Bankcheferna Michael Wolf, Annika Falkengren och Christian Clausen är alla med i Pandionklubben, förutsatt att de inte har lämnat de senaste månaderna. Samma sak gäller Investors ordförande Jacob Wallenberg, BP:s ordförande Carl Henrik Svanberg, Unilevers ordförande Michael Treschow samt en rad toppchefer för svenska börsbolag. Med på listan finns också PR-konsulten och förre statsministern Göran Persson.

Alltid plats på flyget

För den som är med i klubben finns inget som heter fullbokade flyg. Medlemmarna är alltid garanterade en plats så länge bokning sker minst 24 timmar före avgång och gäller business class. SAS presschef Elisabeth Manzi berättar också för DI att medlemmarna i lyxklubben får ta med sig två extra väskor och alltid har tillgång till SAS lounger.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.