Ingen överenskommelse om partibidrag

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen överenskommelse om ny lag för partiernas bidrag. Vid dagens möte i riksdagens konstitutionsutskott sköt man upp beslutet om att eventuellt införa en lagreglering av de bidrag som de politiska partierna får från bland andra privatpersoner.

Det är Miljöpartiet som lagt fram förslaget och det stöds av både Vänsterpartiet och Socialdemokraterna.

I valrörelsen har både Folkpartiet och Centerpartiet sagt att man vill ändra reglerna och velat se en utredning av en eventuell lagreglering. Men i dag säger partiledaren i Centerpartiet, Maud Olofsson att det inte kommer att bli det på KU:s nästa möte.

-Alliansen har en ordning. Vi regerar landet och vi är överens när vi agerar i olika frågor och jag kan konstatera att vi är två partier som vill ha den här öppenheten och det är två partier som inte vill ha den och vi ska lösa den här frågan inom alliansen, säger Maud Olofsson till Aktuellt.

Love Benigh

love.benigh@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.