Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Julia Hamilton är sjukgymnast och instruktör på Svenska judoförbundet som tagit fram ett fallförebyggande program. I klippet ger hon några tips på hur man ramlar säkrare. Foto: Flori Travel/Youtube/Vlada Cakic

Judoinstruktören: Så ramlar du säkrare i vinter

Uppdaterad
Publicerad

Säsongen för halka och halkolyckor är här och frågan är om man kan ramla rätt? Ja, det kan man menar Julia Hamilton som är instruktör på Svenska judoförbundet.

Svenska judoförbundet har tagit fram det fallförebyggande programmet ”Judo for balance” där deltagarna övar falltrygghet, fallkompetens och säkra fallstrategier. Det handlar om att träna balans och styrka och att ramla på ett så säkert sätt som möjligt.

SVT:s Morgonstudion har träffat Julia Hamilton som är sjukgymnast och instruktör på Svenska judoförbundet.

– Det är avgörande att kunna ramla rätt i judo, annars skulle vi vara skadade hela tiden. Vi vill dela med oss av vår fantastiska fallteknik, säger hon.

I videon visar Julia Hamilton hur man övar på att ramla rätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.